Water Is Our Life - Su Bizim Hayatımız

Water Is Our Life - Su Bizim Hayatımız

''water is our life'' eTwinning projemiz başladı.

27.01.2021 1157

Su, medeniyetlerin etrafında kurulduğu, bilim insanlarının başka gezegenlerde hayat emaresi olarak aradığı, her türlü teknolojik gelişmede kaçınılmaz olarak kullanılan yeryüzünün en büyük zenginliği ve hayatın olmazsa olmazıdır. Dörtte üçünün sularla kaplı olduğu dünyamızda denizler ve okyanuslar hariç yeryüzünde sabit miktarda bulunan tatlı su, sadece insanların temel yaşam ihtiyacını karşılama konusunda değil, ayrıca tarım, endüstri ve bilhassa hidrogüç santralleri açısından da son derece büyük öneme sahiptir.

 

Ancak küresel ısınma, hızlı nüfus artışı, çevre kirliliği ve endüstriyel atıkların arıtılmadan doğrudan su kaynaklarına karışması gibi sebeplerle tatlı ve temiz su kaynakları yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bütün dünya halklarını tehdit eden bu sorunun çözümüne yönelik özellikle gücü elinde bulunduran devletlerin su kaynaklarının korunması için yeni politikalar üretmesi gerekmektedir. Zira bu ülkeler hem su tüketiminin en fazla olduğu hem de su kaynaklarını en çok kirleten ülkeler olarak bu durumdan sorumludur. Hayatın ana maddesi olan suyun korunması ve herkese eşit dağılımı için sadece tüketimi ön plana çıkaran faydacı kapitalist yaklaşımlar yerine, suya eşit erişim imkânı sağlayacak yeni anlayışlar benimsenmeli ve yeni teknolojiler geliştirilmelidir. Aksi halde hem insan nesli için hem de dünya üzerindeki tüm canlılar için büyük bir felaket senaryosu kapıda beklemektedir.

Biz de bu amaçla çalışmalar yürütmek için;Rabia Aktaş-Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nihal Taş-Atatürk Ortaokulu, Fatma Köksoy-Vehbi Dinçerler Ortaokulu, Yüksel Gülek-Bakü Türk Anadolu Lisesi/Azerbaycan, Yeşim Yetim-Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu, Nazmi Zeybek-Asil Nadir Ortaokulu, Yasemin Gülek-Bakü Türk Anadolu Lisesi/Azerbaycan, Fatma Kibar-Atatürk Ortaokulu,Tuba Yaman-Akçakiraz Ortaokulu, Canan Ertürk-Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anastasia Chrysomalidou- 1st High School Drama/Yunanistan, Nihal Tuğlu-Serdar Zeren Ortaokulu, Merve Kaya-Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu öğretmenlerimizle ve öğrencilerimiz ile farkındalık yaratmak istiyoruz. Bizi izlemeye devam edin...